9 Temmuz 2013 Salı
Patlıcan Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 5 Adet Çekirdeksiz Patlıcan- 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Limon
- 1 Adet Dolmalık Biber
- 1 Adet Soğan
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
- Patlıcanları harlı ateş üzerinde ızgarada ya da fırında yumuşayıncaya kadar közleyiniz.
- Ateşten alır almaz kabuklarını soyup soğuk limonlu suya koyunuz.
- Birkaç defa yıkadıktan sonra avuç arasında sıkarak sudan çıkartınız.
- Et tahtası üzerinde incecik kıyarak porselen kaba koyup, üzerine 2 limon sıkınız.
- Tuz ve karabiber koyunuz.
- Bir telle karıştırarak 1 fincan zeytinyağını yediriniz.
- Salata tabağına alıp kenarlarını domates, biber, zeytinle süsleyip servis yapınız.